Zoals beloofd, volgt er geen stuctuur in posts.
Het duurde weer even voor ik iets wilde schrijven, omdat we sinds 10 dagen weer op pad zijn. Ik reis al enkele maanden, samen met mijn gezin ( vrouw Jussi en dochtertje Lola ) door Europa…in een camperbus.

Het is niet de makkelijkste manier van leven voor mij met mijn hersenletsel, maar we reizen met een doel. We zijn zoekende naar een nieuwe woonplek, ergens in Europa. Waarom? Vanwege het klimaat, de relaxte cultuur en voor mijn gezondheid. Maar meer hierover in een volgende post.

Uitdagingen

Het is een uitdagende manier van leven omdat je structuur en regelmaat overboord gooit. Laten dat nou net 2 aspecten zijn die zo belangrijk zijn voor iemand met hersenletsel. Het zal je dan ook niet verbazen dat het een tijdje duurde voor ik mijn draai weer vond. Als ik die al gevonden heb. In een periode van (grote) verandering, probeer ik prioriteit te stellen aan wat belangrijk is.

Social media is daar geen van. Of zou er geen van moeten zijn. Als iets me onrustig maakt en dus energie kost, is het de drang om te kijken of mensen mijn foto wel leuk vinden, of we weer een ‘like’ verloren of er juist 10 bij kregen en of mijn appje wel is aangekomen bij de gewenste ontvanger. Al wint de verslaving nog steeds aanzienlijk, ik probeer door middel van minder te posten, hier ook wat meer grip op te krijgen. Erg lastig, want het is tegelijkertijd ook het contact met mijn vrienden en dierbaren.

Energie sparen

De uitdaging om hier dus minder energie in te steken, is dan ook groot. De wens is er, al een tijdje zelfs, maar dat mijn vrouw blogt over onze reis ( zie Coddiwomple Family op facebook ) en ook ik regelmatig foto’s spam op ons instagram account, maakt het niet gemakkelijk. Al wil ik wel graag dat er een balans onstaat. Af en toe zak ik weer weg, ver weg, in de zwarte put van social media, maar af en toe prijs ik mezelf ook dat het soms wel de goede kant op gaat. Zo ook met de wens om weer wat te posten, maar het toch niet doen. Goed van mij he! 

Het gebruik van social media blijft lastig. Met name omdat er zóveel is en bij elke druk op de knop wordt je lijst vernieuwd. Maar voor ik het weet, is mijn avond om, en heb ik mijn vrije tijd op de bank gespendeerd met het 117x refreshen van facebook en instagram. Lekker nuttig dus. Veel winst te behalen dus op dit vlak.
De energie die ik hierdoor over zal houden, gaat het ooit winnen van de verslaving, dat weet ik zeker. Maar wat de beste manier voor mij wordt om dit te bereiken, zal nog moeten gaan blijken. Voor nu, zijn alle tips welkom.

Wat doe jij om minder druk te voelen bij social media gebruik?