Eigenlijk wilde ik een post delen met jullie over de vakantie die ik onlangs genoot met mijn gezin en hoe dat verliep. Maar in plaats daarvan wil ik mijn eerste testcase met jullie gaan delen. Voor mij is het van belang om mijn ademhaling beter te kunnen controleren, energieker en krachtiger te voelen en om mijn concentratie te gaan verbeteren. En dit ga ik proberen te doen middels de Wim Hof methode. Je weet wel; the “Iceman”.

Morgen, op maandag 14 oktober, start een gratis 10 daagse online cursus van Wim Hof, ter kennismaking met zijn methode. Al langere tijd ben ik erg benieuwd naar het fenomeen Wim Hof en wat hij doet. Steeds meer onderzoeken werden er gedaan naar zijn kracht en de uitwerking van zijn training en dit maakt me erg nieuwsgierig naar deze methode.

Ademhaling

Zo zou zijn ademhalingsmethode en meditatie, zorgen voor een bewuster contact met je hart, je autonome zenuwstelsel en je immuunsysteem versterken. Ook heeft het blijkbaar een goede invloed op je bloedcirculatie.
Laat ademhaling nu juist een issue zijn waar ik ook na mijn therapie nog flink aan moet werken. Door de flight or fight modus die altijd aanstaat bij hersenletsel, is mijn ademhaling onrustig en heb ik moeite om mijn hartslag onder controle te houden. Je zal begrijpen dat ik dus heel benieuwd ben naar de uitwerking van dit onderdeel.

Koudetraining

De combinatie van de ademhalings- met de koudetraining zou er onder andere voor zorgen dat je je energieniveau omhoog brengt; je lichaam en geest in balans brengt; je concentratie verbetert; een betere bloedcirculatie oplevert en je je lichaamstemperatuur beter kan reguleren.
Vanzelfsprekend klinkt dit me natuurlijk ook als muziek in mijn oren.
De uitwerking dan, want die koudetraining gaat mijn doorzettingsvermogen aardig op de proef stellen ben ik bang.

Let wel op

Nu kun je deze training niet zomaar gaan volgen. Het is wel van belang dat je je aandoening en ziekte hiervoor onder de loep neemt. Zo begreep ik van iemand dat het niet geadviseerd werd bij bijvoorbeeld:
– epilepsie
– een hoge bloeddruk
– bepaalde hartziektes (ik weet niet meer exact welke)
– bijvoorbeeld bij hartfalen en een beroerte.

Nu heb ik zelf geen van deze ziektes of iets wat erop lijkt, dus heb ik er vertrouwen in dat ik dit kan proberen. Al ben ik er wel op geattendeerd dat er altijd iemand bij je moet zijn wanneer je dit gaat proberen, dus dat je nooit alleen bent. Aandoening of niet.
Zeker niet in de laatste plaats voor mij, gezien ik altijd onder een zekere mate van stress sta met mijn niet aangeboren hersenletsel. Goed naar mijn lijf luisteren en iemand die me bijstaat zal prioriteit zijn. **

Maar ik ga ervoor en ben heel benieuwd naar hoe ik me voel na deze 10 dagen. Via mijn instagram-account (@mijnlevenmethersenletsel ) zal ik dagelijks een korte update plaatsen in vlog vorm met mijn ondervindingen en of ik het volhoud.

Wens me maar succes.

** vanwege deze extra aandacht voor je gezondheid, wil ik nog even benadrukken dat ik niemand wil adviseren dit te gaan doen zonder dat je zelf hebt uitgezocht of jouw gezondheid dit toelaat. Flauwvallen en erger zijn in sommige gevallen niet uitgesloten als je last hebt van bovengenoemde of soortgelijke aandoeningen/ziektes.