Over Jurgen

Je mag me alles vragen, maar laat me eerst wat over mezelf vertellen.

Mijn leven is nooit saai geweest. Van niet al te hard mijn best doen op school, naar erg mijn best doen tijdens mijn carrière waar ik als duizendpoot alles snel eigen maakte.

Om uiteindelijk in 2010 terecht te komen op het strand. Eindelijk zette ik mijn eerste stappen naar mijn eigenlijke droom: het starten van een eigen strandtent in Spanje. Een droom waarvan niemand weet waar die vandaan kwam. Het was nou niet dat ik ooit in de horeca gewerkt had, laat staan dat ik Spanje als vaste vakantiebestemming had. Toch was het gevoel daar, dat dit ooit zou gebeuren. Mijn baan op het strand bevestigde dit gevoel. Dit is waar ik wil zijn. Het gevolg was dan ook, dat ik er altijd was. Ik vond het fantastisch!

Tot 6 september 2010. Het was een mooie dag op het strand en we draaiden een mooie partij. Maar het liep minder mooi af. Op weg naar huis, val ik in slaap op mijn scooter waardoor ik een flauwe bocht mis en een boom frontaal raak. Twee dagen na dit eenzijdige ongeluk word ik wakker en blijkt dat mijn leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Door het ongeluk loop ik zwaar traumatisch hersenletsel op, waardoor op 29 jarige leeftijd mijn onbezorgde voorgoed verandert. De start van mijn leven met NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Over mijn leven met

hersenletsel

Een tijd geleden, ben ik gestart met de facebookpagina ‘Mijn leven met hersenletsel’. Onlangs kwam daar een instagramaccount met dezelfde naam bij, waarop ik video’s opneem over mijn leven.

Ik leg er uit wat ik voel in welke situatie, wat niet meer goed gaat, en wat ik juist geleerd heb dankzij mijn hersenletsel. Een beeld schetsen van hersenletsel voor je dierbaren is namelijk een bijna onmogelijke opgave. Ze begrijpen nooit wat je voelt, waarom iets je beperkt en welke gevolgen dat heeft voor je hoofd en leven.

Op deze pagina neem ik jullie dan ook graag mee in de gevolgen van hersenletsel voor het dagelijks leven. Ik zal mijn ervaringen delen en hoop te kunnen helpen met tips en trucs.

Ik neem je mee in wat positiviteit en zelfreflectie voor je kan doen en dat leven met hersenletsel helemaal niet saai hoeft te zijn.

Hopelijk brengt het je inspiratie en wat inzicht in het leven met hersenletsel. En wellicht kunnen je dierbaren ook een beter beeld krijgen van waar je mee worstelt.

Wil je met met sparren of spreken?