Met hersenletsel blijf je op zoek naar middelen en manieren die ervoor zorgen dat je je dagelijkse leven makkelijker kan leiden. Ik wel tenminste. Zo schreef ik al over oordoppen bijvoorbeeld. Die zijn er in alle soorten en maten.
Zelf gebruik ik 4 verschillende soorten: otoplastieken (op maat gemaakte oordoppen), Knops oordoppen waarbij ik het volume kan regelen, Bose noisekiller koptelefoon tijdens reizen en als ik absolute stilte zoek en heb ik altijd een set noisserz. Deze verschillende doppen helpen me bij prikkel-beperking van geluid.

Etherische oliën

 Maar wat als je nu toch overprikkeld raakt, of wanneer je problemen ervaart in je planning, of als je iets niet los kunt laten waardoor je geen rust en ontspanning vindt? Want hoe goed ik ook voorbereid, dit blijft me overkomen. Niets aan te doen, that’s life. Mijn vrouw dacht echter verder na ( zoals altijd gelukkig) en begon zich te verdiepen in etherische oliën ( ook wel essential oils). Zelf ben ik rete-nuchter (behalve op mijn halfjaarlijkse stapavond 😉 ) en was ik vrij skeptisch hierover. Maar ik mag mijn vrouw een ‘schouderklopje’ geven, want de oliën helpen me echt.

Etherische oliën zijn krachtige plantenextracten en worden al duizenden jaren gebruikt vanwege hun gezondheids- , cosmetische- en emotionele voordelen. Je kan ze in een zogenaamde ‘diffuser’ gebruiken of simpelweg met een brandertje. Wat olie en water erin en verdampen maar. Let wel op, want in een brander verliezen ze een groot deel van hun werking.
Er zijn honderden verschillende soorten olie met allemaal hun eigen voordelen.
En het helpt…voor mij en vele anderen. (Belangrijke mededeling, ze hebben deze voordelen alleen wanneer je goede kwaliteit oliën aanschaft en ze op de juiste manier gebruikt. Lees je daarom van te voren goed in.)

Elke situatie

Als ik een drukke dag heb gehad, of ‘leuke’ verassingen heb ondergaan, of kopzorgen over hoe ik alles in rechte lijnen ga krijgen, en dus problemen heb met mijn rust vinden en in slaap vallen, gebruiken we dit wondermiddel.
Met een mooie cocktail van de juiste oliën kom ik echt tot rust, komt mijn energie net wat sneller terug en slaap ik beter. En het schijnt nog heerlijk te ruiken ook. Mijn anosmie houd deze ervaring tegen helaas.

De laatste weken zijn we sinds jaren weer terug in Nederland, hebben we gelogeerd op 2 verschillende adressen alvorens ons eigen huisje in te gaan en ook hiermee hebben de oliën ons geholpen om rust te vinden.

Probeer het ook maar eens, en laat me weten hoe je het ervaren hebt als je wil.